måndag 7 maj 2012

Vandring i Drakamöllan och Kumlans naturreservat.den 29 april 2012


Vi var 15 tappra vandrare som startade vår 10 km tur vid Drakamöllans parkering. Vädrets makter var med oss om det dock var lite blåsigt.














På vägen in i Drakamöllans naturreservat passerade vi gården Nya Drakamöllan vars äldsta delar härstammar från 1600-talet

 













Turen gick via Drakamöllans reservat och över Julebodaån in i Kumlans reservat där backarna består av grus och sand. I ett litet skogsparti utmed ån fann vi både Vitsippor och Tussilago (Hästhov). Nässlorna började också titta fram. Efter en kort skogspormenad i skir grönska utanför Kumlan tog vi oss in i reservatet igen. 


Här försåg vi oss med lite kaffe medan vi såg ut över ett vidunderligt lanskap.
















Färden gick vidare och nu hittade vi bl.a violer och något som liknar Strandaster men var gul. Vi lämnade Kumlan och återvände till Drakamöllan.


Nu gick turen över ljungbeklädda kullar 

  
.  Julebodaån passerades åter och vi vandrade på en skogsväg vidare in i en fårhage där vi tog lunch vid tre stora stenar.   
 

Efter en vandrig på en skogsväg där vi passerade Trollebo-Björshus Bed and breakfast tog vi oss återigen in i Drakamöllans reservat


Här vandrade vi upp och ner i ett böljande hedlandskap med 50 m höjdskillnad för att till slut vara tillbaka på parkeringen 

 


Jag kan inte låta bli att fundera över vad mjölnaren Drake ,som namnet Drakamöllan kommer ifrån, skulle ansett om sådan onyttig aktivitet som att ”bara” vandra omkring i naturen.
Text Py Brådvik
Bilder Joachim Krumlinde, Inlagt av JK.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar